push the button

rostul vieții e să râzi

H’Alles Gute

The RestAustria este tara in care redescoperi valentele patriotice ale xenofobiei. Cand am auzit pentru prima oara in Stephansplatz, pe un ton cat se poate de original, “halez gute, n-ai ein euro, manca-ti-as?”, am avut o viziune: cea a prabusirii mitului proprietatii turistice comune. Cum adica, habsburgul a muncit 600 de ani ca sa mancam noi lebada? Oricat de liberal ai fi ideologic, tot te furnica un pic pe sira spinarii. Nu-l vreau pe Haider inapoi. Sau inainte. Nu vreau nimic, nu mai poti sa vrei ceva dupa ce traversezi Austria de la Viena la Innsbruck. Dupa ce treci prin 6 secole de istorie imbracata in vestminte fie insangerate, fie parfumate, fie smulse cu furie populara.

Ma urmareste o intrebare: cum de praful, mizeria, prostia, indiferenta si inexistenta autoritatii, mitocania, tot ce e mai rau si te jigneste vizual, auditiv si vegetativ a ramas doar in Europa de Est? Ce probleme de specie avem incat nu putem sa ridicam aceasta ceata de pe creier? De ce suntem sub-oameni? De ce am, de fapt, atatea intrebari?

De astazi, cateva serii de fotografii din Austria.

Advertisements

Written by Rares

September 4, 2007 at 11:29 pm

Posted in Fara nume

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ciumindes, cica in elvetia este megascandal din cauza unui afis cu care se mandreste mai nou un partid de dreapta. Ideea afisului este “afara cu oile negre” …. Bine ei nu se refereau la romani, ca cu altii au ei probleme. Dar oricum, cam asa cred ca suntem noi priviti in Haustria sau Hitalia, nu?

  Halina

  September 5, 2007 at 10:47 am

 2. Servus! Inteleg foarte bine ceea ce te enerveaza la Romania, mai ales cand esti intr-o tara ca si Austria iar impresiile despre RO iti sunt proaspate (la mine s-au cam fade away :) ), insa, nu tot ceea ce straluceste este aur, din pacate.

  Despre Austria nu iti pot spune multe, insa in Germania exista multe lucruri “negre” nevazute dar care ii macina pe dinauntru. Uite, spre ex. acum sunt in Zwickau, Germania de est (NU ex-Germania de Est, ci o foarte ACTUALA Germania de Est) si sunt mereu surprinsa de cat de inchisi la minte si indobitocoti, fara viziuni futuriste si suferind de un mare, mare sentiment de inferioritate sunt unii, multi, oameni. Din punctul asta de vedere Romania sta cu mult mai bine. Uimitor, nu?! Mai ales ca, inainte de comunism, Germania de Est era ca si “dincolo”, sau?! Daca ar trebui sa aleg intre a locui aici sau in RO, as alege fara sa clipesc cea de-a doua varianta.

  Cam atat, ca am descris o lucrare despre websites for best agers ;)

  Pa, pa!

  Oana

  September 8, 2007 at 8:46 pm

 3. Poate, oana, poate… Evolutia aduce cu sine multi inamici. Dar o ador, cu tot cu inamici. Vreau sa evoluez, sa evoluam cu totii. Cineva imi spunea sa nu mai judec oamenii dupa Bucuresti; la cat am calatorit imi ajunge. Adica pot compara TOATE parcarile mizere din Romania cu sentimentul de angoasa al Germanilor. Cui ii pasa de sentimentul meu de angoasa si totusi arunc hartiile la cos. Legatura noastra cu mizeria e mult mai profunda, din pacate, decat cea dintre constiinta colectiva si fobiile create de secolul al XXI-lea. Si ma dor atatea lucruri ca nu stiu cu care sa lupt mai intai.

  Rares

  September 8, 2007 at 9:45 pm


Comments are closed.

%d bloggers like this: