push the button

rostul vieții e să râzi

The Bad. The Good.

Imi frec fruntea din cauza migrenei, provocata de viroza, provocata de inconstienta, provocata de varsta, generata de timp. Frecatul fruntii imi da ragazul sa fac o socoteala si sa realizez, astfel, ca avem prea putine castiguri aduse de summit. Pe langa asta, sunt si superficiale. Asadar…

The Good

Centrul orasului a fost curatat.

Nu mai exista masini parcate pe trotuare, in zona culoarului sau a locurilor de interes pt.participantii la summit.

Politistii sunt mai multi si mai amabili.

Am ajuns usor, cateva zile, dintr-un loc in altul al centrului. Si, cateodata, chiar al orasului.

Romania castiga la capitolul “asezare pe harta” si la cel al consemnarilor istoriei.

Am vazut lucruri rar vazute: asfaltare Bd.1 Mai (Mihalache) in 36 de ore, pe anumite portiuni; vopsit si marcat sensuri de mers; ascuns cabluri; spalat strazi; oameni de curatenie noaptea, pe strazi; politisti mai amabili.

Si altele. Poate si un pic de incredere in noi, ca putem face ceva.

The Bad

E o interpretare strict personala si vadit fortata: cea mai mare dezamagire a fost faptul ca vad/vedem cu totii/ imbunatatiri SENSIBILE ale inconjuratatimii din Bucuresti si nu pot sa nu ma gandesc ca, vreme de doua decenii = 20 de ani, absolut toata lumea care trebuia sa faca ceea ce a facut in ultima luna a privit cu nonsalanta si a fost macinata de o mare durere-n c.r… Si asta ma dezgusta teribil.

Revenind, nu tot centrul e curat, chiar daca nu s-a facut economie de maturi si zilieri.

Masinile s-au mutat pe stradutele adiacente, unde este haos de-a dreptul.

S-a circulat mai bine pentru ca, dupa prima zi de haos, lumea a fugit, speriata, din Bucuresti.

Regasesc chipurile oamenilor incarcerati in/de propriile spaime, neintelese si mult prea mari pentru a fi cuprinse de un suflet sarac, flamand si prost (o spun cu drag, in sensul de tamp, naiv…)

Orasul este trist… ma uitam astazi pe Kisseleff – niciun skater, roller, plimbaci cu cainele sau indragostiti. O zi superba, fara multe noxe… Ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca (prea) multi tineri ar vrea sa se inghesuie mai degraba in prapadeniile alea de cafenele de pe Beller, decat sa aiba piste de biciclete. Aici ma refer clar la cei fandositi, care ar fi vazut drept fff exotic si sexy sa iasa azi pe strazile goale la plimbare. E drept ca nici politia nu ii lasa pe culoar, dar nici in alte zone/pe alte strazi nu i-am vazut.

Cu tot cimentul, griul, haosul urbanistic inca tolerat si incurajat de niste idioti, orasul poate fi placut. De ce e bad asta? Pentru ca arata fata umana a raului. Si nu cred ca e bine.

Advertisements

Written by Rares

April 2, 2008 at 12:03 am

Posted in Romania

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Noi romanii ne-am pus pe curatenie doar motivati de venirea unor straini, care oricum nu vor vedea partea curata – la ei e normal sa fie asa nu? Ei nu vor sesiza efortul depus de noi… Asa suntem noi: facem curatenie doar daca vine cineva in vizita, altfel…lasam ce merge si asa ;) Nu vreau sa supar pe nimeni dar de cate ori am facut curatenie in graba doar ca suna musafirii la usa?

  Diana

  April 2, 2008 at 1:29 pm

 2. Nu superi pe nimeni :) Eu cred ca atunci cand iti vin musafiri, faci curat de drag. Sau poate ti s-a intamplat pur si simplu sa fie mai dezordine ;)

  Rares

  April 2, 2008 at 8:45 pm

 3. Si mie imi place uneori forfota orasului,imi place sa vad cum indragostitii se saruta,copiii se joaca si rid asa frumos…

  whisper

  April 2, 2008 at 11:08 pm

 4. Ai dreptate, dar as mai adauga unul sau doua cuvinte…daca musafirii iti sunt dragi-faci curatenie cu drag, dar daca se arata la usa niste “musafiri nepoftiti” atunci nu mai faci cu drag… Aveam o vecina casnica – nu avea ce face si pur si simplu ne trezeam cu “musafira” la usa. In fuga mai aranjam una alta (in mod normal nu e totul perfect in casa) dar dansa nu dadea semne ca ar vrea sa plece…. pentru astfel de persoane nu faci curatenie cu drag… dar daca iti vine in vizita iubitul/a atunci ii dai luciu si parchetului ;)

  Diana

  April 3, 2008 at 9:03 am


Comments are closed.

%d bloggers like this: