push the button

rostul vieții e să râzi

Scoala-te si mergi

Guardian Films a realizat, pentru BBC, un documentar ce m-a tinut cu rasuflarea taiata: The Doctor Who Makes People Walk Again?

Preluat de TVR in seara asta, documentarul arata operatiile facute unor pacienti care au suferit afectiuni grave ale coloanei vertebrale, accidente in urma carora au ramas cu serioase deficiente motorii. Inedit si nerecunoscut inca in comunitatea profesionala cu aceasta practica, profesorul Huang (China) recolteaza celule olfactive pe care le injecteaza direct in creier, in zona neuronala motorie. Asta este inedit; ceea ce este de-a dreptul sufocant de emotie este ca, la cateva ore, zile, saptamani dupa operatie, oamenii misca degete, isi simt membrele, iar unii merg de-a dreptul.

1. As vrea sa vad oameni ridicand biserici acestui profesor Huang.

2. Sper ca TVR sa difuzeze si alte documentare din seria Horizon, BBC.

Advertisements

Written by Rares

May 26, 2008 at 10:08 pm

Posted in Lumea asa cum sunt

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. astea sunt adevaratele bucurii si asta e frumusetea vietii, ca stiinta evolueaza si, pentru boli considerate fara leac pana mai ieri, o operatie din aceasta spectaculoasa e salvarea…
  iar Huang, pun pariu, nici macar nu ar vrea biserici, nu?
  o fi si in reluare? ia sa rascolesc internetul…

  Monica

  May 26, 2008 at 10:38 pm

 2. evident ca nu vrea :) are zambetul acela timid, sters, modest, al omului care nu are timp sa se bucure. e o replica geniala in documentar: “voi, occidentalii, nu stiti…”
  in ultima vreme, datorita prietenului meu Mielu – despre care am mai scris – am inceput sa fiu interesat de subiecte straine mie pana acum: inginerie genetica, nanotehnologie. sunt lucruri incredibile care se strecoara, printre silicoane, fotbalisti, easy money si consumerism, foarte greu pana la noi…

  Rares

  May 26, 2008 at 11:05 pm

 3. “biserici”… hahaha, foarte tare :))))

  undeva imi imaginez niste asocieri interesante cu unele discutii mai vechi si subtilitatea, intentionata sau nu, a ideii de a ridica biserici acestui medic ma distreaza enorm.

  foarte tare

  merci :)

  chelu

  May 28, 2008 at 2:03 pm

 4. exista, bineinteles, asocieri, chelu. devine frustrant, cateodata, sa consacri mii de ani, tone de literatura, miliarde de suflete unora care nu au facut nimic pentru viata, iar unui asemenea om sa nu-i acorzi nici macar atentie.

  Rares

  May 28, 2008 at 3:19 pm


Comments are closed.

%d bloggers like this: